Триптихът Изглед към Средиземно море, 2017, препратка към кризата с бежанците,

...
Триптихът Изглед към Средиземно море, 2017, препратка към кризата с бежанците,
Коментари Харесай

Защо Банкси отново предложи на търг свои картини?

Триптихът " Изглед към Средиземно море, 2017 ", препратка към рецесията с бежанците, беше продаден за 2,9 млн. $, два пъти повече от първичната оценка на специалистите.

Британският художник Банкси подари своите картини на благотворителния търг " От Рембранд до Рихтер “ на " Сотбис " в Лондон. Целта беше да се съберат пари за  изграждане на ново поделение и закупуването на детско съоръжение за рехабилитация за болница във Витлееем, който се намира на западния бряг на река Йордан.  

Картините са създадени през 2017 година и изобразяват морски пейзажи с сантиментален залез, на чийто декор са нарисувани захвърлени избавителни жилетки.  Както всички произведения на Бански и те имат обществен подтекст – насочва вниманието към бежанската рецесия и рисковете, които подхващат хората с вярата да намерят по-добър и заслужен живот.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Sotheby's (@sothebys) on Jul 26, 2020 at 6:50am PDT

Доскоро трите картини бяха изложени в хотела на Банкси – „ Хотелът с най-лоша панорама “ (Walled Off Hotel), който се намира в във Витлеем наоколо до стената сред Израел и Палестина.

Благотворителната самодейност е поредна за създателя от Бристол, Англия. Преди няколко месеца той подари своя картина на болница в Саутхемптън в символ на признателност към медиците, които се борят на първа линия с пандемията от ковид.  

На търга в Лондон бяха продадени творбите на изкуството за към 193 млн. $, като най-голяма сума беше платена за абстрактния портрет, нарисуван от Хуан Миро, „ Живопис (Жена с алена шапка) “ – 30,5 млн. $.   
 Италия върна на Франция откраднато произведение на Банкси
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР